Om mig

Om Melody

Hej, jag heter Melody Sundberg


Jag brukar säga att jag har det bästa jobb som finns. Jag får kliva rakt in en av de speciellaste dagarna i en människas liv! Jag började min fotografiska resa som naturfotograf 2006. Jag övergick senare allt mer till porträtt och 2015 började jag med professionell porträttfotografering. Fritiden tillbringar jag fortfarande helst i naturen, mitt andra hem, och ofta får kameran följa med. 


Jag är även skribent, konstnär och musiker. Mina texter handlar mest om människors upplevelser och vardag, och om kulturer och resor.

Sedan en tid tillbaka sjunger jag in barnsånger till komp på gitarr. Jag är även porträttecknare och är inspiratör för Instila där jag gör gratulationskort. Jag är examinerad beteendevetare med fil. kand. i psykologi. Min man och jag har även en humorserie, se gärna Melmic här. Fritiden ägnar jag gärna i naturen, och jag sjunger också i kör.


Som kristen söker jag alltid Guds mening i allt jag gör och jag drivs av en stark nyfikenhet på människan och dennes situation.


Läs mer nedan eller titta in på mitt CV. 

"Ett foto fryser tiden och blir ett minne för livet. Jag ser fram emot att få hjälpa er spara livets vackraste tillfällen. Jag är din fotograf i Örebro."

Melody Sundberg

Bakgrund


Jag är en mycket kreativ person som aldrig "kunnat hålla mig" till bara ett område. Det finns ju så mycket roligt att göra! Jag började som naturfotograf 2006 och var då mest inriktad på macro (närbildsfotografering), något som senare övergick till djur och landskap. När jag 2014 började fotografera porträtt för intervjuer föddes ett starkt intresse för just porträttfotografering. 2015 började jag fotografera bröllop och familj och startade denna webbplats.


Jag har skrivit ända sedan jag kunde hålla i en penna. Som liten skrev jag mest sagor, men när jag som 18 åring började i Sigtuna folkhögskola föddes ett intresse för publicistiskt skrivande. Samtidigt föddes en längtan att skriva för att beröra. År 2014 slungades jag in i en värld där jag fick använda mitt skrivande för mänskliga rättigheter. 2015 grundade och projektledde jag onlineplattformen Untold Stories där journalister i exil kunde dela med sig av sina erfarenheter, och människor som upplevt brott mot mänskliga rättigheter fick sätta ord på sina upplevelser. Fokus var på Etiopien. Untold Stories blev en stor plattform med över 30 volontärer och medverkande. 


Jag brinner också starkt för min musik. Sedan en tid tillbaka sjunger jag in barnsånger till komp på gitarr, och på fritiden sjunger jag i kör. Jag är även porträttecknare och är inspiratör för Instila där jag gör gratulationskort. 


Jag är examinerad beteendevetare med fil. kand. i psykologi. 

Fotograf Melody Sundberg

Boka mig

Eller maila till: ms@melodysundberg.com

Melody Sundberg finns i Örebro.

Följ mig

Copyright © Melody Sundberg 2015 - 2020